Euro Cynk

przemysł spożywczy

Substancje żelujące w przemyśle spożywczym

2015-01-31 | Przemysław Zyskowski

frazy kluczowe: dodatki, przemysł spożywczy, żywność

(...) niskotłuszczowych. To najlepsza jest pozyskana w procesie ekstrakcji mówi specjalista branży z firmy www.ppz-niechlow.pl Inaczej jest z mąką ziemniaczaną. To właściwie klasyczna skrobia ziemniaczana, powstająca dzięki działaniu mikrocząsteczek skrobi o budowie rozgałęzionej. Jej właściwości zależą w głównej mierze od proporcji amylopektyny i amylozy. Pozyskuje się ją bowiem z bulw ziemniaka poprzez rozcieranie, (...)

Strategia logistyczna w transporcie żywności

2014-03-06 | Andrzej Krauze

frazy kluczowe: logistyka, przemysł spożywczy, transport

(...) dla nadającego towar, jak i dla jego odbiorcy. Dlatego właśnie, organizując transport produktów spożywczych, należy zadbać o to aby proces ten działał w jak najlepszy sposób i był realizowany na określonych, wysokich standardach. Logistyka żywności to myślenie o produkcie, jako gwarancji naszego zysku i warto w tę wartość inwestować. Każda grupa produktów (...)

Żelowanie przemysłowe

2014-01-11 | Zbigniew Świąder

frazy kluczowe: dodatki, przemysł spożywczy, żywność

(...) wykluczeniu związków niepotrzebnych. Ważny jest tu również czas produkcji oraz bezpieczeństwo konsumentów. Przemysł wybiera tego rodzaju rozwiązania, tak jak i szeroko stosowane substancje żelujące. Nie jest to nic niebezpiecznego dla naszego zdrowia. Warto powiedzieć, że są one konieczne do utrzymania nie tylko konsystencji, ale także składników, które są cenne dla każdego organizmu. Produkty spożywcze potrzebują odpowiedniego, (...)